Hvad spiser vi på Lindknud?

På Lindknud vægter vi at måltiderne skal bestå af sund, nærende og lækker mad. Vi står selv for at handle, og vi tilberede måltiderne sammen med de unge, på nær frokost og morgenmaden på hverdage. Der sørger personalet  for at morgenmaden står på bordet når de er stået op, ligesom de spiser på skole/uddannelse. Vi laver madplaner med tilhørende opskrifter for en eller to uger ad gangen, og sikrer at en uges måltider er varierede og indbydende. De unge vejledes i tilberedningen af måltidet jft. opskriften. Dette med henblik på at træne dem i ikke alene at tilberede maden, men også følge en opskrift.

Vi spiser morgenmad i flere hold, i og med at de unge har forskellige skole/uddannelsestilbud med varierende mødetider. Til morgenmad er der varierende tilbud alt efter hvad de unge foretrækker; æg, brød, ost, havregryn, skyr, havregrød, smoothie etc. Vi drikker mælk/juice til morgenmaden.

Det er vigtigt for os, at de unge tilbydes at lave sunde og indbydende madpakker, hvorfor køkken og køleskab altid rummer forskellige tilbud. De opfordres til at tage frugt med.

Vi spiser frokost sammen kl. 12.30 når der er unge hjemme og i weekends, samt aftensmad sammen kl. 18. Vi drikker vand til frokost og aftensmad.

Til eftermiddag når alle unge er kommet hjem fra deres skole/uddannelsestilbud samles vi kl. 15.30 omkring eftermiddagsmad. Her tilbydes de  groft brød m. ost, rå gulerødder samt et lækkert frugtfad. Vi drikker vand til.

Aftensmaden består af fisk, svinekød, fjerkræ eller oksekød til aftensmaden. Det hænder vi får en lækker suppe m. brød eller andet tilbehør. Vi får altid en eller to forskellige salater til aftensmaden eller alternativt årstidens grøntsager, og gør meget ud af at de skal være indbydende på appetitten. Mandag består aftensmaden af buffet med varierende kolde og lune retter, og grøntsager/salat. Vi drikker vand til aftensmaden.

Inden sengetid mødes vi kl. 20.30 til natmad. Her serveres gulerods- og agurke stænger. Vi serverer yderst begrænset frugt-/ til nat, for at undgå hurtig blodsukkerstigning der falder efter sengetid og medfører forringet søvn.

Slik og sodavand hører fortrinsvis weekends til. Vi bager af og til en kage til weekend hygge. ​

Kostpolitik

Vi sammensætter kosten så den følger Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger til børn og unges behov. Det betyder, at vi begrænser sukker og fedtindtaget både i form af drikkevarer og madvarer, og tilbyder en bred vifte af frugt og grønt dagligt. Vi sikrer, at de dagligt får regelmæssige, sunde og næringsrige måltider og mellemmåltider inkl. madpakker.

Kostvejledning

En del børn og unge er udfordret af uhensigtsmæssige kostvaner, og nogle af overvægt. Ved behov  tilbyder vi  en individuelt tilpasset kostomlægning ud fra principperne om den sunde tallerken. Her tilbyder vi vægtkontrol alt efter behov/ønske.

Vi har ledige pladser.

​Opholdsstedet Lindknud

CVR: ​17022881

Ring os op

Afdelings telefon: 5150 1309

Forstander Christa Facondini: 2040 0053​

Her ligger vi

Gildbjergvej 2B, Lindknud - 6650 Brørup

Skriv til os

Send os en e-mail: klik her