Mental trivsel

På Lindknud har vi et helhedsorienteret syn på sundhed og trivsel. Det betyder, at vi omkring vores behandlingstilbud har etableret en ramme der giver mulighed for at tilbyde et miljø der tilgodeser det hele menneskes behov for vækst og omsorg. 

Rammen hvori vi praktiserer vores behandlingstilbud er indrettet i en gammel kro, som er moderniseret og velegnet til formålet. Vi har god plads til at den enkelte unge kan trække sig til sit værelse, ligesom vi har mange muligheder for at dyrke fællesskabet i større eller mindre grupper. 

Afd. Kroen er trods størrelsen indrettet med mange små øer af hyggelige miljøer, hvor de unge og voksne kan fordybe sig med forskelligt alt efter behov. Afd. Banken er noget mindre, og velegnet til at planlægge forskellige aktiviteter alt efter behov; eksempelvis pigeklub, bioaftener etc. For begge afdelinger gælder det, at indretningen er smuk og rig på farver, blomster, grønne planter, lys og lamper og i det hele taget en indretning der tiltaler dopaminproduktionen i hjernen. Det er vores erfaring, at det at bo i smukke omgivelser betyder en forskel hos børn og unge.

Vi vægter et sundt og nærende udviklings miljø med fokus på den enkeltes udvikling af selvværd og trivsel. Her har vi stort fokus på temaer "tonen" i huset og mellem mennesker, herunder hvad kommunikation og sproget betyder for menneskers trivsel.

Den terapeutiske proces

En del af behandlingen på Lindknud indebærer udviklingssamtaler hver 14. dag, jeg-støttende samtaler, og terapeutiske samtaleforløb som fundament for den sunde udvikling. Terapeutiske forløb gerne med afsæt i handleplanen.

Fysisk trivsel

Vi vægter fysisk aktivitet som en del af behandlingen på Lindknud ud fra devisen en sund sjæl i et sundt legeme.  Desuden er det vores erfaring, at fysisk aktivitet styrker selvværd og fællesskabsfølelse hos børn og unge, samt støtter vores arbejde på at danne relationer til dem. 

Derudover har de glæde af de gode hormoner og signalstoffer fysisk udfoldelse stimulerer. Vi har mange muligheder på Lindknud, herunder fitnesscenter, fodboldbane, dykkerudstyr, kanoer og kajakker og trampolin. Vi deltager i årlige arrangementer som eksempelvis OL for opholdsstederne, vi dyrker morgenløb inden skole, og vi har en ugentlig aktivitetsdag hvor vi alt efter årstiden dyrker sport/aktivitet. Om sommeren kan det være fodbold/rundbold, og om vinteren cirkeltræning eller forskellige lege/aktiviteter.

Vi har en Multibane med forskellige redskaber på en rute som vi bruger om sommeren, og vi bruger den fantastiske  naturskønne trave-/løberute i Fårebankerne i Lindknud.

Vi har ledige pladser.

​Opholdsstedet Lindknud

CVR: ​17022881

Ring os op

Afdelings telefon: 5150 1309

Forstander Christa Facondini: 2040 0053​

Her ligger vi

Gildbjergvej 2B, Lindknud - 6650 Brørup

Skriv til os

Send os en e-mail: klik her