​Familiebehandling og familieterapi

Hos Opholdsstedet Lindknud tilbyder vi familiebehandling og familieterapi, fordi vi ved, at både barnet og familien rykker sig mest, hvis anbringelsen foregår som et samarbejde. Opholdsstedet er beliggende i Brørup i Region Syddanmark nær Esbjerg, Fredericia og Kolding, og derfor kommer mange familier fra disse byer og deres omegne. Her på siden kan du læse mere om vores behandlingstilbud for familier, herunder familieterapi.

Hvorfor anbefaler vi familieterapi?

Når et barn eller en ung anbringes på et opholdssted, er barnets/den unges udfordringer som regel opstået i samspil med den nærmeste familie. Typisk foreligger der også en tid hjemme i barnet/den unges familie forinden anbringelse, der muligvis har været konfliktfyldt og fyldt med uheldige og kontraproduktive mønstre. Ofte har alle medlemmer i familien fået ondt i følelserne, og den smerte kan virke uoverkommelig.

Hvad kan vi tilbyde?

At skulle anbringe sit barn kan føles som en falliterklæring, og følelsen af ikke at slå til som forælder kan være ubærlig - og dog kan en anbringelse være en kærlighedserklæring om at ville sit barn det allerbedste.

Vi vil her gerne hjælpe med at få følelserne bearbejdet. således at familien atter kan fungere sammen, både under og efter opholdet hos os. Når anbringelsen er effektueret, kan det desuden også være svært at finde ud af i familien, hvordan man nu taler sammen og ”gør” familie, når barnet/den unge ikke længere bor hjemme.​ Vi tilbyder desuden kognitiv terapi og skolevægring.

Familieterapi som værktøj til struktur og samarbejde

For at arbejde så kompetent som muligt med barnets/den unges samlede udvikling, arbejder vi altid med og ind i de familiedynamikker, barnet/den unge er en del af.

Familiebehandling og familieterapi kan således foregå på baggrund af alt fra de skemalagte ugesamtaler med forældrene til formelle terapi- og samtaleforløb, hvor de terapeutiske processer i langt højere grad bringes i spil. Det aftaler vi og afstemmer vi med familien.​​ Vi har kompetent uddannet personale hertil – se mere under oversigten over det pædagogiske personale.

Kontakt os og hør mere om vores behandlingstilbud

Hvis du gerne vil høre mere om vores opholdssted og de tilbud, vi har til børn, unge og deres familier, så er du velkommen til at tage kontakt til os. Vi besvarer gerne alle spørgsmål, du måtte have til familieterapi og familiebehandling.

Vi kan kontaktes på telefon 20 40 00 53 / 51 50 13 09, eller du kan skrive til os på vores e-mail opholdsstedet@lindknud.org.​

Vi har ledige pladser.

​Opholdsstedet Lindknud

CVR: ​17022881

Ring os op

Afdelings telefon: 51 50 13 09

Forstander Christa Facondini: 20 40 00 53​

Skriv til os

Send os en e-mail: opholdsstedet@lindknud.org