Trivsel, sundhed og kost
Fysisk og psykisk sundhed fremmer trivslen
Vi tror på at krop og sjæl hænger sammen. På Opholdsstedet Lindknud vægter vi derfor både psykisk og fysisk sundhed højt.
Fysisk sundhed arbejder vi med igennem:
- At stille motiverende motionsrum til rådighed med mange styrketræningsmaskiner, løbebånd m.m.
- At lave sunde og varierende måltider, hvor børnene og de unge på opholdsstedet har bidraget hertil
- Ugentlige faste motionsdage
- At komme i kontakt med sig selv og sin egen krop, fx igennem massage og NADA-behandlinger
- At skabe rum for kropslig ro og fordybelse, fx igennem massage og fodbad
- Et fokus på et sundt forhold til egen krop
- Et fokus på fornemmelser for sult igennem en fast måltidskultur med mange, både større og mindre, måltider pr. dagen
Psykisk sundhed arbejder vi med igennem:
- Hyppige trivselssamtaler
- En fast døgnrytme
- Indsigt i egne følelser, fornemmelser og handlemønstre, fx igennem kognitiv terapi samt via indsigt og træning i mentalisering
- At komme i kontakt med sig selv og sin egen historie, fx igennem kognitiv terapi
- Oplevelser og udfordringer, der styrker barnet/den unges tro på egne evner
- En miljøterapeutisk tilgang hvor vi møder det enkelte barn i nuet
Hjemmelavet, sund og nærende kost
Vi laver selv al vores mad, og det er i langt størstedelen af tilfældene altid i et samarbejde mellem det pædagogiske personale og børnene/de unge. Vi sammensætter kosten så den følger Miljø- og Fødevareministeriets anbefalinger til børn og unges behov. Det betyder også, at vi begrænser sukker og fedtindtag i drikkevarer og madvarer. Slik og sodavand hører fortrinsvist til i weekenderne, hvor vi også laver en del hjemmebag sammen med børnene og de unge.
Kostvejledning- og guidning
En del af de børn og unge, der bor hos os har uhensigtsmæssige kostvaner. Måske fordi de har spist for lidt, spist det forkerte (ift. hvad deres krop har brug for til at udvikle sig og vokse) eller måske har de spist for meget. Ved behov tilbyder vi individuelle tilpassede kostomlægninger, eller også blot et øget fokus på at få tilpasset kosten og adfærden omkring maden på en hensigtsmæssig måde til fordel for barnet/den unges trivsel og udvikling.