Relationer og fællesskaber

På Opholdsstedet Lindknud er langt størstedelen af dagen tilrettelagt ud fra princippet om relationsdannelse og inkluderende fællesskaber. Vores antagelse er, at mennesker ikke udvikler (og ej lever) i et vakuum. Vi sigter mod at arbejde med barnet/den unges personlige udvikling og trivsel, samtidig med at der lægges vægt på arbejde med omgivelserne; familien, skolen og fællesskabet på opholdsstedet. Det er desuden grundstenene i et socialpædagogisk arbejde.

Vi finder det vigtigt at stille deltagelsesmuligheder for barnet/den unge til rådighed ind i fællesskaber, der skal tilbyde dem en ny mulighed for at lære at fungere i det samfund, der venter dem, når de flytter hjem igen. Mange af de børn/unge der bor hos os har været igennem et forløb, hvor de gennem årene er diagnosticeret med deres problem, som var det en personlig egenskab. Dermed er de blevet stigmatiseret, og ikke blevet værdsat som dem, de er, men dømt for det, de har med i bagagen. Vi arbejder på at skabe et fornyet fokus på den unges iboende ressourcer, og de mangfoldige handlemuligheder, der findes for dem.

At relationer og fællesskaber er vigtige pædagogiske grundsten for os ses i alt fra måden vi tilrettelægger dagligdagen på eller fx vægter traditioner og rejser højt. I løbet af en almindelig dagligdag er barnet/den unge en del af samlinger om fx måltider eller fælles aktiviteter, og når vi rejser eller afholder traditioner træder barnet/den unge ind i et fællesskab, hvor det tildeles ansvar og tillid. Det tror vi på at mennesker vokser af; både i sit indre men også vokser ud med den verden, de måske før har brændt sig på.

Vi har ledige pladser.

​Opholdsstedet Lindknud

CVR: ​17022881

Ring os op

Afdelings telefon: 51 50 13 09

Forstander Christa Facondini: 20 40 00 53​

Skriv til os

Send os en e-mail: opholdsstedet@lindknud.org